donderdag 28 juni 2012


Persoonsverwisseling
Er zijn mensen die vanwege hun gelijkenis met celebrities leuke momenten beleven die hen anders niet ten deel zouden vallen. Deze zogeheten ‘lookalikes’ krijgen dan de aandacht en behandeling die hun beroemde dubbelgangers gewoonlijk teweegbrengen. Zij die nauwelijks te onderscheiden zijn van de echte sterren laten zich graag inhuren om bepaalde festiviteiten op te leuken.


Met deze prettige bijkomstigheid van mogelijke persoonsverwisseling heeft de zaak van de Mexicaan Felix Beltran weinig te maken. Deze 23-jarige handelaar in tweedehands auto’s werd vorige week door de Mexicaanse marine opgepakt, omdat hij Jesús Guzmán zou zijn, de zoon van Mexico’s meest gezochte drugsbaron El Chapo. Als zodanig werd de jongeman met veel bombarie aan de media gepresenteerd.


Verder werd er bij vermeld dat het om een topcrimineel ging die door het Amerikaanse Drugs Agentschap (DEA) wordt gezien als  ‘een rijzende ster’ in de internationale drughandel. Deze bewering veegde Karla Pacheco, de echtgenote van de arrestant, van tafel in de Mexicaanse krant Milenio. Volgens haar hebben de betrokken autoriteiten zich grondig vergist.

Aan de hand van zijn geboorteakte en foto op zijn identiteitsbewijs deden Pacheco en haar schoonmoeder hun verhaal ook in andere media. Deze waren het erover eens dat de foto van Felix Beltran weinig gelijkenis vertoonde met die op het internationale arrestatiebevel. Hierop kon het Openbare Ministerie niet anders doen dan hun vergissing toe te geven.

Om verder gezichtsverlies te voorkomen houden zij Beltran voorlopig vast vanwege het geld en de wapens die ze in zijn huis zouden hebben gevonden. Dat er wapens in huis waren wordt door Beltrans familie volstrekt van de hand gewezen. Zijn advocaat vermoedt dat ze daar zijn neergelegd als vals bewijsmateriaal om zijn arrestatie te legitimeren.


“De 135 duizend dollar cash die in huis zou zijn gevonden lag daar, omdat de familie net een huis had verkocht”, aldus Pacheco verontwaardigd. Zodra de Mexicaanse autoriteiten inzien dat zij met hun billen bloot moeten, leggen zij de schuld bij de DEA die verkeerde informatie zou hebben doorgespeeld. De DEA op haar beurt wijt de vergissing aan knulligheid van de Mexicaanse opsporingsdienst.



Zo zie je maar weer: ook zonder uiterlijke overeenkomsten kun je voor iemand anders worden aangezien. Of je daarmee blij moet zijn, moet je maar afwachten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten